Lekkere Ashurapudding of anders gezegd de Noah’s pudding werd in de keuken van Golden Rose klaargemaakt. Dit is een desert dat jaarlijks rond dezelfde periode wordt bereid. Men herdenkt onder andere het aan land komen van de ark van Noach na de zondvloed. Toen het water, na maanden op zee te hebben rondgedreven zich begon terug te trekken, hebben Noach en zijn volgelingen het weinige voedsel dat nog over was op de Ark verzameld en daar een soort puddig van gemaakt. Sindsdien wordt deze dag herdacht door Ashurapudding te bereiden en te delen met buren, vrienden en kennissen. Hoe wordt zo een Ashurapudding gemaakt? Ingrediënten:
- 10 kopjes water
- 1 kopje suiker
- 1 kopje tarwe
- 1 kopje kikkererwten
- 1 kopje witte bonen
- 10 stuks gedroogde abrikozen
- 10 stuks gedroogde vijgen
- 1 sinaasappel
- 1 kopje rozijnen
- 1 kopje walnoten
- 1 kopje amandelen
- 1 granaatappel
Kook de kikkererwten, bonen en tarwe een uur in het water tot tarwe gaar is. Voeg suiker toe en laat het trekken. Nadien voeg je rozijnen, vijgen en abrikozen toe. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel 30 minuten zachtjes pruttelen. Voeg als laatst de amandelen en de walnoten toe. Neem de pan van het vuur en roer alles goed door elkaar. Warm of koud serveren, met stukjes appelsien, kaneel en pitjes van de granaatappel.